Blogg

24. aug, 2017

Nu rusar tiden fram igen som värsta expresståget så man håller knappt på att hinna blinka innan veckan är över. Det är redan torsdag och helgen knackar på dörren. Ruggigt fort det går ibland. Tycker att man nyss skrev bloggen vecka 33.

Hur som, tillbakablick vecka 33 så ser jag att det var bluesjam på S:ta Clara med Thomas Hammarlund på fredagen. Det svängde på bra. Många duktiga musiker som kom för att jamma. Varmt och svettigt men det är ju så det ska vara på ett bluesjam.

Lördag var jag i Sparreholm på privatfest. Spelade på bompabasen ihop med min respektive Lena Berlin som höll i gitarr och sång. Det var kul att köra duo på festen. Det gav mersmak så vem vet, vi kanske kommer igen inom kort på en scen nära dig.

Denna vecka kör jag på Wirströms pub på fredag kväll med Per Ängkvist som leder bandet för kvällen. Blev inkallad med kort varsel men ringer bossen så är det bara att kamma luggen och packa in basen i bilen och ge sig iväg. Det kommer bli superskoj så klart är jag övertygad om.

Lördag kommer ägnas åt "löst" basspel i goda vänners lag, dvs privat fest. Mat och dryck och jam så klart. Ska bli trevligt då det är på tok för sällan man släpper loss privat med musik och en öl eller två under kvällens lopp.

Så ser det ut i basistens liv just nu denna vecka 34. Nu siktar vi på att snart hålla helg så ses vi snart igen. Hoppas så klart på Wirströms pub fredag kväll. Då blir det elektrifierad genuin old school blues kan jag lova. Vi ses!             

16. aug, 2017

Nu kommit fram till mitten av augusti månad och kan konstatera att sakta men säkert har vi nu dom första tecknen på att hösten knackar på dörren. Lite svalare på morgonen och framför allt, det är mörkare på kvällarna. Skönt på sätt och vis då svalare luft och lite mörkare på kvällarna/nätterna gör att man sover så mycket bättre.

Oavsett årstid så rullar musikaliska livet på med full fart just nu. Förra veckans återblick så ser jag i backspegeln att det var en härlig musikalisk vecka då hela helgen blev ett endast långt bluesjam. Fredag på S:ta Clara där jamledare Maxie FreeMan fick leda oss och lördag jamledare Jan Sjöberg guidade oss fram kvällen lång. Som vanligt skötte sig alla exemplariskt bra på jammet, musiker som publik liksom personalen så klart. Tack alla!

Denna vecka blir det lite lugnare. Fredag bluesjam på S:ta Clara i husbandet med min bompabas där jamledare Thomas ”Mr Blue” Hammarlund leder oss fram under kvällens lopp. Kommer gå kanonbra är min övertygelse med tanke på att jamledaren är van i gården samt denna kväll har vi på trummor svängpaketet Michael Johansson. Hoppas vi ses där alla musiclovers.

Lördag blir det privatfest. På festen får man ta några toner på bompabasen så festen kan rulla på med både sång och kanske dans.

Det var det hela för denna vecka, vi ses hoppas jag på Clara nu på fredag alla musiclovers.  Cool     

9. aug, 2017

Då är semestern slut och åter tillbaka till verkligheten. Den gångna sommaren har verkligen varit behövlig till att ägna sig åt att vila och åter vila. Lite nyttigt har man så klart hunnit med men annars har fokus varit att vila.

En tillbakablick på den musikaliska arenan så hittar vi att vecka 26 innan semestern började bompade jag på fredagen ståbas på bluesjam S:ta Clara med Lennart Thorman. Det var en bra kväll och Lennart är nog mästare på att kunna hålla nere ljudnivån på den lägsta man kan tänka sig utan att för den delen tappa tråden. Tack Lennart för din fina förmåga att hålla nere volymen. Så pass lågt så att antitinitusföreningen skulle kunna ha hållit sitt årsmöte på S:ta Clara denna kväll utan några problem.

Lördagen blev en sväng till Norrtälje jazzfestival. Bompade ståbas med ”Tompas bluesband featuring Erica Baier”. Det var en grym afton gällande energi och sväng. Hela huset gungade kan man konstatera. Så pass bra sväng så bandet är redan idag redan preliminärt bokade till nästa års festival i Norrtälje, hoppas så klart det blir definitivt bokat för att lira i Norrtälje är verkligen en höjdare.

Som sagt, sommaren har ägnats åt att vila. Första gig efter sommaren blev V30 fredag och lördag bluesjam på S:ta Clara. Fredag ledes jammet av Thomas Hammarlund och lördagen av Jan Sjöberg. Som vanligt på Clara svängde det på och alla skötte sig bra.

V31 på lördag blev dubbelpass. Först bluesjam på Engelen med jamledare Mats Qwarfordt mellan klockan 14 till 18 och där efter på S:ta Clara med jamledare Thomas Prim mellan klockan 20 till 00:15. Full fart hela dagen med andra ord.  

Denna vecka siktar jag på bluesjam på S:ta Clara. Fredag där jamledare Big Walker ska leda oss och på lördag blir det jamledare Jan Sjöberg som ledare oss. Det kommer gå bra är jag övertygad om och som vanligt hoppas jag på många jammare och stor publik. Blir så mycket roligare då huset fylls till bristningsgränsen.

Vi ses där ute i vimlet alla musiclovers           

27. jun, 2017

Sista veckan på denna sidan av halva året, dvs nu är det "mitt i sommaren" och denna vecka kommer att bli mitt sista blogginlägg på några veckor framöver. Tar nu semester är plan. Njuta av sommarens sol och lata dagar i hängmattan är plan Cool.

Men innan jag loggar ut från bloggen så tar vi som vanligt en tillbakablick hur det gick vecka 25 och en framtidsblick hur det kommer att se ut denna vecka 26 i bluesvärlden hos basisten från Munsö.

Förra veckan var mycket intensiv. Jobbar om dagarna i Södertälje och spelat på kvällarna i gamla stan Stockholm.

Onsdagen spelade jag på Wirströms pub med Thomas Prim på sång/gitarr samt Gustav Almstedt på munspel/sång. En trio som fick det att gunga på bra i källaren på Wirströms pub. Skapligt stor publik för att vara en vardagkväll som tjoade och stimmade och applåderade friskt, tack ärade publik för det Wow!

Torsdagen spelade jag på Stampen med bandet "Double Crossing Time" som består av utöver mig på bas John Sennett - sång/gitarr, Heikki Freisting - gitarr, Patrik Thelin - trummor samt Daniel Karlsson - piano. Det gick strålande bra. Fullsatt på Stampen med en grymt bra publik och bandet levererade till max. Det var första gången bandet körde ihop men garanterat inte den sista, håll koll gott folk framöver på detta band, vi kommer igen kan vi lova.

Fredag firade jag midsommar med att vara ledig Ler stort.

Och lördag åter i gamla stan på Wirströms pub med bandet "Gus & Prim bluesband" som består av utöver mig på bas Thomas Prim - gitarr/sång, Gustav Almstedt - munspel/sång och på trummor Thomas Lingman. Överraskande kväll med att det blev fullsatt med publik denna afton, trodde de flesta var ute och grillade korv men det stämde inte. Vi fick bra tryck i källaren fram mot småtimmarna.

Denna vecka blir det på fredag bluesjam på S:ta Clara, kvällens jamledare är Lennart Thorman. Och på lördag åker jag till Norrtälje jazzfestival till restaurang "På G" med "Tompas bluesband featuring Erika Baier". Kvällens line up i bandet är utöver mig på bas så hittar vi Thomas Hammarlund - sång/gitarr, Michael Johansson - trummor samt Erika Baier - sång. Bandet kommer leverera en mix av gammal blues, man kan säga att det blir som "BB King möter Koko Taylor".

Hoppas vi ses på fredag i gamla stan Stockholm och på lördag i Norrtälje. Om inte, glad sommar på er alla blueslovers så hörs och ses vi efter sommarsemestern igen. Cool         

20. jun, 2017

Midsommarvecka med en snart ledig dag, midsommarafton, ska bli skönt att få softa lite. Men självklart så ska det fyllas ut med lite gig nu när det är midsommarvecka, inte bara softa, vad annars att förvänta när man är en tokig musiker Galen...

Förra veckans musikaliska insatser rullade på utan några konstigheter. Fredag bluesjam på S:ta Clara ihop med jamledare Thomas Prim. Det fullkomligt öste in glada jammare kvällen lång. Framför allt basister så jag kunder mingla i baren i stort sett hela kvällen snudd på. Duktiga jammare som verkligen kan lira ihop utan några problem. 

Söndagen ett rep med bandet "Double Crossing Time" inför ett stundande gig. Det flöt på bra och vi är nu taggade och står beredda att ta spelningen med en musikalisk leverans till 100%.  

Denna vecka stundar första spelning ut nu på onsdag. Blir på Wirströms pub med Thomas Prim och Gustav Almstedt. Dvs en trio, gitarr, munspel, bas samt sång så klart.

Torsdag hoppar man in på Stampen med bandet "Double Crossing Time", ett band som kör en mix av amerikansk och brittisk blues. Bandet består av John Sennett - vocals, guitar, Heikki Freisting - guitar, undertecknad - bass, Rolf Fredriksson - drums & Daniel Karlsson - piano. Ska bli x-tra grymt kul att få lira ihop eftersom det är första gång vi kör ihop som band, men som sagt, vi repade i söndags så det är förberett så vi håller ihop utan att trilla omkull är planen Wow!  

Fredag firar man midsommar = ledig, sill och poatatis så klart Galen.

Lördag ner i källaren på Wirströms pub och nu avslutas veckan med att basa i bandet "Gus & Prim Bluesband" som består av Thomas Prim - gitarr/sång, Gustav Almstedt - munspel/sång, undertecknad på bas samt Thomas Lingman - trummor. 

Så ser det ut denna midsommarvecka, hoppas vi ses där ute på dessa gig alla musiclovers Cool