5. apr, 2016

Summering

En summering av mina 35 år som musiker är att jag spelar idag med min bas i 12 ordinarie band och 8 övriga (sidoprojekt och vikarie mm) dvs. 20 st ”musikprojekt”. Dessa 20 projekt finns i dagsläget i min musikaliska ryggsäck. Det har tagit några år att fylla ryggsäcken men jobbar man målfokuserat en längre tid så går det bra.

Jag ser alla dessa band som kollegor i samma tuffa bransch med samma villkor och att vi kompletterar varandra på ett positivt vis. Likväl som krögarna i gamla stan på samma gata konkurrerar med varandra så är det i långa loppet ett komplement som på lång sikt bidrar med att det håller verksamheten igång för oss alla långsiktigt, inte bara kortsiktigt.

Jag involverar/samarbetar med ca 20 musiker löpande med de musikband jag jobbar med och utöver det minst lika många i de 20: tal övriga sidoprojekt jag har + alla krögare jag spelar för som är säkert lika många dvs. ett 20: tal individer. Man får perspektiv. Mitt liv jag för håller runt ca 60 musiker och krögare aktivt igång mer eller mindre och till och från med jobb i någon form.  Utöver dessa inte att glömma, publiken som under ett års tid säkert landar på allt från 2 till 5000 personer. Oj, vad många det blir, man blir häpen med tanke på att min musik är ren hobby.     

Med det sagt så hoppas jag att min ryggsäck som är fylld idag snudd på till bredden kan fyllas på med ännu fler musikprojekt men då får jag nog snart köpa större säck, inte plocka bort musiken utan öka utrymmet i säcken för mer musik är min ambition.  

Mitt stalltips till dig som undrar hur man ska göra för att ha en chans att förverkliga sina drömmar är att: Sitter du inne med egna idéer som du vill förverkliga, gör det målmedvetet och ta ett steg i taget. Inom sinom tid är du framme. Om du hamnar i ett läge där du känner att du fastnar, skyll inte först och främst ditt misslyckande på andra, det är oftast du själv som kan förverkliga dina drömmar, vänta inte på att någon annan ska servera dina drömmar i ett färdigt paket, var tacksam, ödmjuk, lyhörd och allmänt öppen till nya förslag och nya projekt, ingen annan mer än du själv gör det du vill göra allra bäst.

Lycka till Wow!