8. nov, 2016

Lördagar lite ledigt

Efter ett kvartal med spelningar i princip varje fredagar och lördagar (och mitt i veckorna) så kommer nu en liten lugnare period med en del lediga lördagar framöver. Dessa lördagar ska ägnas åt att återhämta sig och "bara vara". Fredagar rullar på som vanligt fram till nyår men lördagar lite lugnare. En lördag denna månad är inbokad med gig på Wirströms pub med "Tompas bluesband"  den 19/11 är inbokad, annars nu i skrivande stund går jag in i samma anda som systembolaget fick göra en gång i tiden på -80 talet, nämligen  "lördagsstängt"  Ler stort.

Förra veckans race, bluesjam på S:ta Clara med Per Ängkvist var en gigantisk kanonkväll då jammet fick besök av en ny förmåga på Clara jammet. Felicia R March från USA gästade jammet med grym bluessång. Felicia "ägde" hela Clara till 100 % denna afton/kväll. Jag tror att alla denna kväll, musiker som publik, blev knockade till max. Grymmare sångerska på blues får man leta hårt efter att hitta. Hoppas verkligen hon besöker Clara igen. Vi håller tummar och tår att det blir så i framtiden. 

Lördagen ägnades åt att bompa ståbas på Wirströms med "Blue Trio", Janne Sjöberg sång och gitarr, Björn Viitanen trummor och Nicklas Dahlin saxofon. Det rockade och svängde på grymt och publiken hakade på med glada hejartillrop och vild dans in på småtimmarna.

Nu på fredag väntar bluesjam på S:ta Clara. Då svänger jag in med min bompabas och jammet leds av Per Ängkvist. Hoppas vi ses på Clara alla musikälskare, jammare som publik, alla är välkomna. Speciellt basister välkomnas så jag får lite vila under kvällen och få höra andra bastoner än mina toner är aldrig fel Vinkar.

Så kom igen, lämna TV soffan på fredag så ses vi på Clara nu på fredag Cool