14. nov, 2016

Full bluesfart vecka 46

Nu laddar jag för en bluesvecka med full fart. Rep i veckan med ett nytt bluesband och en ny helg i gamla stan med min bompabas i högsta hugg. 

I bland händer det, rep ! Senast jag repade med band var för nog för 10 år sedan. Men nu är det dags. Nytt band på gång som kommer kräva lite rep i veckan. Mer info kring det nya bandet kommer under våren 2017. 

Fredag 18/11 bluesjam på S:ta Clara och lördag 19/11 "Tompas Bluesband" på Wirströms pub. Bägge kvällarna leds av Thomas "Mr Blue" Hammarlund.  Det kommer bli en grym helg att hänga med på kontran då Hammarlund är i särklass en av Sveriges skickligaste bluesartist vi har idag.

Förra veckans bluesaktivitet var jammet på Clara. Grym afton som vanligt och många trevliga jammare som avlöste varandra på löpande band. Tyvärr ont om jammande basister. Fick bompa bas 3 timmar i ett sträck innan första basisten dök upp så man fick jobba hårt denna kväll. Men där efter fick man chans att få en välbehövlig paus. Kvällen avslutades lika trevligt och fint som den inledes och denna fredag var jamledare Per Ängkvist sista kväll som jamledare på Clara fyra kommande månader.

Per åker till Indien så nu kan "råttorna dansa på bordet när katten är borta". Skämt åsido, Per ser till att jammet fortsätter som vanligt varje fredag med värdiga ersättare som leder jammet. Först ut som jamledare är som sagt Thomas Hammarlund. Hoppas jammen framöver fortsätter bli lika välbesökta som tidigare, publik (djur & människa) som jammare, alla är varmt välkomna.

Vi ses på Clara och Wiran nu kommande helg, välkommen till gamla stan Galen