28. nov, 2016

Bluesjam x 2

Huj va tiden nu rusar på! Redan vecka 48 och mindre en 1 månad kvar till jul. Här gäller det att hinna med, musicera och handla julklappar står på agendan framöver. Men först fokus på musiken, julen kommer ja hinna med är jag övertygad om (hoppas jag).

Förra veckans bluesliv i gamla stan blev grym på alla sätt och vis. Det blev ett fullsatt Stampen då "Thomas Grahn Bluesband" klev upp på scen. Bandet skötte sig exemplariskt och vi kunde alla vandra hem efter kvällens sista låt med gott samvete. Arrangör och publik gav bandet 5+ i betyg på alla håll och kanter. Inte så pjåkigt gjort från "gubbarna" i bandet med tanke på ålders spannet i bandet ligger mellan 25 till 65 år, bluesen håller oss ihop över gränserna helt klart. Dagen efter kunde man läsa en fin recension på Facebook från arrangör "Stockholms bluesförening" som skrev följande: Precis som jag sa ju - stället blev knökat, väggarna bågna! Det var en sjuhelsikes föreställning dom bjöd på igår! Jubel och larm! Tack för igår, ingen nämnd ingen glömd!  Alltid lika roligt att få så fina recensioner Ler.

Helgens aktivitet som kommer är bluesjam x 2. Först på fredag bompar ståbas på S:ta Clara i husbandet som på fredags leds av Petter Persson. Ska bli grymt skoj att få lira med Petter igen. Han är en klippa så håll i hatten, den kvällen blir det åka utav. 

Lördag bompar ståbasen på Engelen bluesjam i husbandet som leds av legendaren Brian Kramer. Här snackar vi grymma musiker även här så likväl på Engelen som på S:ta Clara, håll i hatten, här blir det åka utav kan jag lova.

Dessa jam är den bästa skolan man kan gå i som musiker, man lär sig oerhört mycket att få spela med massor av duktiga musiker helt orepat. Så alla musiker som önskar utveckla sig lite x-tra, kom till gamla stan i helgen, fredag på Clara och lördag på Engelen. Jag lovar ni kommer få skoj. Och självklart hoppas jag på många basister som kan lösa av mig, alltid lika roligt att få stå bredvid scen som på scen när man är på dessa jam.

Hoppas vi ses i gamla stan fredag och lördag. Välkomna Cool