6. dec, 2016

Full bluesfart i 300 km/h

Vi har nu full bluesfart ända in i kaklet för att hinna med det sista i år. Det är redan vecka 49 och nu endast 3 ½ vecka kvar av året 2016. Kan konstatera att 2016 närmar sig sitt slut med full fart i 300 km/h Galen. Men vad gör det när man vet att nytt år står för dörren med nya utmaningar inom den musikaliska utveckligen. Gamla projekt kanske läggs i arkiv för ge plats till nya. Hur som så ska det bli härligt att snart få välkomna år 2017. 

Förra veckans bluesaktiviteter löpte på utan några fadäser. Ägnade ett par kvällar åt att på kammaren hemma i lugna ro lyssna in sig på nya trevliga blueslåtar till ett nytt bandprojekt som kommer ut på marknaden nästa år. Ett 30 tal nya låtar som ska sättas så nu får man ligga i och inte åka på 100 % rutin. Men det kan vara bra att få bredda sig och kliva utanför sin komfortzon ibland. Det är då man utvecklas ännu mera. Dessa låtar testades sedan ihop med helband för "upp till bevis". Kan konstatera att det håller fullt ut, det brukar det göra när man omger sig av kompetenta musiker. Då kan man "luta sig tillbaka" och åka på rutin fast det är helt nya låtar.

Utöver rep med nya låtar förra veckan så blev det bluesjam x 2, dvs både fredag och lördag gick i bluesjammets tecken då jag fick äran att vara husbandets basist x 2. Fredag på S:ta Clara som leddes av Petter Persson och Lördag på Engelen som leddes av Brian Kramer. Båda dessa jamledare är grymma musiker och ledare så här var det bara att åka med och det kändes tryggt och säkert. Grymma jammare dök upp både på S:ta Clara och Engelen. Lika roligt varje gång att få spela ihop med alla dessa kompetenta glada musiker.

En för mig ny bluesdiggare dök på jammet på Engelen. Johan Öberg, 23 år och kommer från Nyköping. Fast han har funktionhinder och sitter i rullstol så hindrade det honom inte att komma till jammet. Härligt att nya unga förmåger dyker upp på jammet. Fast han sitter i rullstol så hindrar det honom inte att komma in till jammet. 

Denna vecka kommer ägnas åt att fortsätta nöta lite på nya låtar till nya bandprojektet och på fredag blir det bompa ståbasen i husbandet på S:ta Clara bluesjam. På fredag har vi Thomas Hammarlund som kvällens jamledare. En mycket duktig musiker så ni som ännu inte upptäckt jammet på Clara eller sett Thomas Hammarlund live passa på nu på fredag. Vi kör mellan klockan 20:00 till 00:30 och alla är som vanligt varmt välkomna, publik som jammare. Fri entré och baren är öppen så det finns inga ursäkter att ni inte kan komma Ler stort.

Vi ses på fredag då, eller Wow!...

PS! Johan Öberg, den unga bluesdiggaren som kom till jammet på Engelen i lördags kan ni besöka på YouTube, kolla in https://www.youtube.com/watch?v=3hcMj3OBAY8