11. dec, 2016

Årets sista blogginlägg

År 2016 närmar sig sitt slut med rasande fart och år 2017 knackar på dörren för att få komma in! Denna vecka 50 är det dags för årets sista bluesvecka på scen med min bompabas. Nu på fredag 16/12 är det bluesjam på S:ta Clara då jag bompar ståbas i husbandet som leds av Thomas "Mr Blue" Hammarlund. Där efter tar bompabasisten jul och nyårsledigt är plan idag. 

I fredags (den 9/12) var det som vanligt bluesjam på S:ta Clara. Jamledare denna fredag var Hammarlund och som vanligt lika bra som det alltid är då Hammarlund leder jammet på Clara. Många duktiga musiker och publiken var på gott humör. Kvällens överaskning för min del var att få lira en låt som jag aldrig trodde jag skulle få lira på bluesjammet och absolut inte på min kontrabas. Jammare Markus Åkesson (gitarr och sång) bjöd upp till en låt med "Motörhead". Låten vi lirade heter "Whorehouse Blues" och du kan hitta den original på YouTube med Morörhead om du är nyfiken att höra vilken låt det var. Det ger extra kick så klart att få lira "utanför komfortboxen". Ler

Efter att avklarat bluesåret 2016 så är det som sagt dags att ta lite rast med dess vila. Återhämtning är viktigt och ta sig tid att reflektera året som gått. Kan konstatera att året 2016 bjöd på dryga 80 gig, 83 för att vara exakt. Lagom att hinna med och samtidigt ha ett heltidsjobb. Men kan erkänna att ibland blir det stressigt att hinna med vissa veckor både ordinarie jobb och speljobb på kvällar i veckorna och helgerna. Att man orkar beror nog på att man brinner för bluesmusiken och att man får äran att spela med så många duktiga och kompetenta musiker gör att energin finns för att orka med.

Jag har haft äran att få spela med ett antal olika band under året 2016. Här är de band jag fått äran att spela med: Wood Howlers, Boogie Station, Temporary blues, Blue Trio, Bluesnight bluesband, Blue & Groovy, Howlin Hawk Bluesband, Down Home Bluesband, Urban Allstar, Mercury Bluesband, Tompas Bluesband, Del Toro Bluesband, Knock-Out Greg & The Injectors, Thomas Grahn Bluesband, och utöver dessa band även fått lira med 1000 tals duktiga musiker i samband med bluesjam på S:ta Clara och på Engelen och på bluesfesten Tribute to AMERICAN FOLK BLUESFESTIVAL och på Harpmeet, Restaurang Havspiren, Norrtälje + det privata jamparty jag fixade hemma hos mig på Munsö.

Så nu gott folk tar jag mitt sista gig på fredag den 16/12 för i år 2016. Ska vara "ledig" några dagar för en tur till New York. Kan säkert inte hålla sig från bluesjammen fast man är ledig så ett besök på någon cool bluesjam klubb i stan NY blir det säkert.

Vi ses nu på fredag på S:ta Clara hoppas jag och framöver kommer jag tillbaka nästa år 2017 på scen med nya gig och nya utmaningar och nya blogginlägg är min plan.

Passar på att önska er alla en GOD JUL & GOTT NYTT ÅR     

HjärtaHjärtaHjärta

 Här är länken till Motörhead som vi lirade på bluesjammet jag skrev om här ovan, se https://www.youtube.com/watch?v=T7oCqustVQA