9. jan, 2017

BLUES vecka 02

Första veckan 01 på nya året 2017 nu avklarad och nu tar vi andra veckan 02 med nya musikaliska bluesutmaningar på scenen.

Dubbelkväll kommande helg i gamla stan väntar bompabasisten så nu får man ladda batterierna i veckan så helgen rullar på gallant och fint utan några fadäser. Basen är putsad och klar, det är bara att åka med Ler.  

Förra veckan i bluestown (gamla stan) klarades av med att bompa ståbas med "Blue Trio". Janne Sjöberg gitarr och sång och Thomas Lingman trummor vid min sida. Vi fick äran att ha gäster under kvällen. På gitarr dök Hannes Mellberg upp och visade vart skåpet ska stå och där efter Tor Bengtsson trillade in med sin sköna stämma där han bjöd på härlig sång i "old school rock & blues style". Tack bandet och extra tack till gäster Hannes och Tor, ni är grymma klippor båda två. 

Så efter att ha avklarat vecka 01 på Wirströms pub tar vi nu vecka 02 på S:ta Clara och Wirströms. Först ut fredag på S:ta Clara blir det bompa ståbas i husbandet "Clara House Rockers" på bluesjam. Kvällen leds av den unga med ack så musikaliskt bevågade Fredrik Karlsson.

Lördagen bompar jag bas på Wirströms med "Howlin Hawk Bluesband" som leds av Håkan Johansson, Gotlands stolthet och en grym musiker på gitarr och sång. Trummor på Wirströms blir det svängpaketet Björn Viitanen. Bandet kommer leverera "fett" och grym rykande blues, allt mellan "old school" till lite modernare tongångar.

Så boka nu in fredag och lördag i gamla stan kommande helg så förväntar jag mig att vi ses där alla blueslovers, och kom ner i tid i källaren då det rycktas redan nu om att det kommer att bli fullsatt både fredag och lördag Cool