7. feb, 2017

Bluesbloggen vecka 06

Ny vecka, ny månad (februari) nya utmaningar väntar bompabasisten framöver. Bland annat kommande helg på Wirströms pub i gamla stan med bandet "Boogie Station". Det är grymt härligt att få äran att backa upp många olika band min bompabas och som sagt, denna vecka blir det med "Boogie station" som gäller.

Förra veckan rullade på med två grymma gig. Fredag på S:ta Clara bompa bas på klassiska bluesjammet som var en grym afton på alla sätt och vis. Jamledare Thomas Hammarlund skötte sig exemplariskt bra som vanligt och många duktiga jammare kom och spelade med oss hela kvällen lång. Många basister dök upp så jag fick ledigt från basen för att mingla med publiken i baren en hel del. Passade även på att smita över till Wirströms en vända för att kika en stund på Janne Sjöberg bandet "The Surfin Saints". Grymt bra band. Ni som missat detta band kan jag bara uppmana gå och se dom, stans bästa surfband kan jag intyga. Svänger oerhört bra så det svartnar för ögonen Cool..

Lördagen bompabade jag bas på S:ta Clara med bandet "Tompas Bluesband". Bandet backades upp av gästartist Leif Williamsson på munspel och sång. Det blev en kanonkväll denna lördag. Vi var lite oroliga att det skulle vara tunt med publik pga det var premiär för årets upplaga av melodifestivalen på TV. Men vi kunde konstatera att publiken sviker inte "the blues" Vi fick fullsatt på S:ta Clara som föredrog the blues före mello, tack kära publik Ler stort.

Under kvällen fick vi en "bonusgästartist" in på piano/flygel. Värsta rockers man kan tänka sig, Henrik Alfredsson dök upp och gästade bandet. Han kunde verkligen lira piano grymt bra. Trodde taket skulle lyfta på S:ta Clara när vi rockade på grymt bra ihop. Fast Henrik aldrig lirat med oss tidigare så märktes det inte, han skötte sig exemplariskt bra till 100 %. Hoppas våra vägar möts igen inom kort. Henrik spelar normalt med bandet "Snakebite" från Värmland, kolla gärna in dom vid tillfälle, håller hög klass kan jag lova.

Och nu på lördag blir det bompabas med "Boogie Station" på Wirströms. Även här kommer det gunga fint kan jag lova. Vi hittar i bandet utöver undertecknad Janne Sjöberg sång och gitarr, Roland Friberg munspel och på trummor Micael Öberg. Vi ska se till att Wirströms pub kommer att gunga på bra i tecknet "boogieblues" kvällen lång. Hoppas så klart på många besökare och bästa publik man kan tänkas, kom dit, våga vägra "mello" alla musiclovers och stöd livescenen i Stockholm med ert besök. Som vanligt på Wirströms så är det fri entré och baren är öppen, vi ses hoppas jag Wow!.