20. feb, 2017

Bluesbloggen vecka 08

Nu är det sportlovsvecka på många håll runt omkring i landet men på bluesfronten rullar det på som vanligt utan några lovdagar för att utöva sport modell "boll, klubba, skidor, skridsko, "the show must go on in the showbusiness and the blues is still alive" Vinkar.

Förra veckans gig var på Wirströms pub i gamla stan. Bompade ståbas i bandet "Temporary blues". Bandet som startade för ett par år sedan med att ta ett tillfälligt gig för en kväll varvid bandnamnet sattes till "temporär". Nu med facit i hand så kanske det är dags att ändra till "permanent blues" eftersom bandet tuffar på med bokningar som vilket band som helst. Eller så får det kvarstå, dvs "Temporary blues".

Bandet är i grund en trio, sång/gitarr, trummor och bas. Utöver grunden tar bandet gärna in kompetenta gäster under kvällens lopp. I lördags tog bandet (Petter Persson, Björn Viitanen och undertecknad) in gäster som bidrog till extra energi och glädje. Det var Tommy Moberg på sång och Matte Rosén på munspel och bonusgäst Erika Baier på sång. Alla dessa gäster skötte sig exeplariskt och hjälpte bandet att höja stämningen med 100 %. Publiken på Wirströms (det var fullsatt) hängde på med jubel och applåder och spontandans vid bardisken bjöd publiken på varvid hela huset gungade grymt under hela kvällen från start till stopp.

Kommande gig denna vecka blir nu på fredag på S:ta Clara. Då är det dags igen för att bompa bas i husbandet på bluesjammet som på fredag leds av Thomas "Mr Blue" Hammarlund. Kommer bli toppenbra att få jamma igen. Det är som jag sagt tidigare att den bästa skolan man kan gå för att utvecklas som musiker är på dessa jam. Så sitter du hemma och har ingen att spela med, ta med ditt instrument eller enbart din röst och kom till jammet. Du kommer inte att ångra dig kan jag lova Ler.

Vi ses på S:ta Clara nu på fredag alla musiclover, jammare som publik, alla är välkomna Gilla.

Mvh Stefan