1. mar, 2017

Bluesbloggen vecka 09

Redan Mars månad och vecka 09 och blueslivet rullar på i full fart. Just nu en period med bluesjam i fokus för bompabasisten som får lära sig massor från superduktiga musikanter som deltar på dessa bluesjam. Tacksam för att få vara med i denna skola Ler.

Förra veckan bompade man ståbas på S:ta Clara bluesjam. Det kom många duktiga basister denna kväll. Det betyder för min del som har rollen husbandets basist att lämna min plats så mycket det bara går till dessa jammare som stod i kö för att få spela. Jag spelade första timmen på kvällen, sen fick jammare ta basen under snudd på resten av hela kvällen. Jag tog åter plats sista ½ timmen och avslutade jammet för kvällen i husbandet. Det är roligt att många basister kommer, jag brukar passa på att lyssna in dessa duktiga basister, ett bra sätt att lära sig hur man kan spela bas. Inte bara spela själv utan även att lyssna är en bra skola som är underskattad.

Nu till kommande helg blir det bluesjam igen på S:ta Clara. Kvällen leds av jamledare Thomas "Mr Blue" Hammarlund och jag hoppas igen på många duktiga jammare vill komma och bidra till en superbra kväll. Även publiken så klart hoppas jag på ska ansluta sig. Utan publik får vi inget jam så publiken är det viktigaste spelaren i detta lag Ler.

Lördag kanske jag ingår i husbandet på Engelen. Bluesjammet som leds av Brian Kramer kanske behöver mig på bas. Ersätter ordinarie basist Daniel Ramsten som kanske behöver vila upp sig hemma. Han ska på operation under onsdagen. Om Daniel inte orkar ta jammet på lördag så har jag lovat att hjälpa Daniel genom att hoppa in och vikariera för honom. Vi får se hur det blir, Daniel får besluta och bestämma sig under fredagen om han kan eller inte kan lira på jammet. Jag är flexibel och kan hoppa in med kort varsel, inga problem. Vi hjälper alltid till att backa upp varandra musiker om det kniper, en självklarhet så klart.

Så kommande helg i gamla stan hoppas jag på att få se många jammare och publik som älskar the blues, vi ses hoppas jag Gilla.