10. mar, 2017

Bluesbloggen vecka 10

Veckans blogg innehåller som brukligt en återblick på veckan 09 och en frammåtblick vecka 10.

Förra veckan var det fokus på bluesjam till 100%. Fredagen intog man scen på S:ta Clara som var en grymt bra och lärorik kväll som vanligt. Jamledare Thomas "Mr Blue" Hammarlund ledde oss alla genom kvällen så att både jammare som publik fick ta del av många grymma blueslåtar. Härlig blandning av musiker och jag får tacka extra alla grymma basister som kommer för att lösa av mig på scen. Utan er så skulle man kanske krokna, tack Gilla.

Lördagen vikarierade jag för ordinarie basist Daniel Ramsten och hoppade in på bluesjammet på Engelen som leddes av den fantastiska musikern Brian Kramer. Grymt många duktiga musiker även här. Och basister dök det upp som löste av mig. En del som i grund inte är kontrabasister men tog sitt mod genom att låna min bas och körde några låtar. Funkade bra enligt min mening och jag hoppas dom fortsätter i samma anda, dvs våga bompa ståbas när tillfälle ges Ler.

Denna vecka är det lite lugnare på scen för min del. Enbart inbokat bluesjam på S.ta Clara på fredagen. Jammet leds denna fredag av Thomas "Mr Blue" Hammarlund och även denna fredag hoppas jag på många duktiga jammare och stor publik som bara älskar the blues. Utan er kära publik skulle vi inte ha några jam så extra stort tack till just er. Hoppas vi ses på fredag kväll på bluesjammet S:ta Clara, jag räknar med att få se många kända som okända ansikten. Alla är som vanligt varmt välkomna, vi ses på fredag Cool.