17. mar, 2017

Bluesbloggen vecka 11

Denna vecka händer det nyheter i mitt liv som bluesmusiker ska gudarna veta. Vet nästan inte på vilken fot jag ska stå. Höger eller vänster eller kanske bästa på båda. Hur som, en vecka som inte så ofta inträffar med händelser som dessa. Men först en tillbakablick på förra veckans blueshändelser.

Fredagen ägnades åt att bompa ståbas på S:ta Clara i bruklig ordning. Det var många superduktiga jammare på plats och för min del med x-tra fokus på basister så klart. Det är min roll som husbandets basist. Fånga in alla basister som vill jamma så jag själv kan få mingla i baren är mitt fokus Ler.

Det glädjer mig att det verkar vara återkommande många basister på S:ta Clara bluesjam. De senaste veckorna har varit bra med jammare som vill spela bas. Hoppas trenden håller sig. Kvällens jamledare var Thomas "Mr Blue" Hammarlund och som vanligt skötte han jamledarrollen exemplariskt bra. 

På lördagen var jag ledig från att spela. Tog mig då iväg till bluesjammet på restaurang "Louis" där jamledare Göran Lindroth huserar. Det var en mycket trevlig kväll. Åt och drack mycket gott från köket och lyssnade på många duktiga jammare. Göran skötte sin roll mycket bra. Det var första gången jag var där men inte den sista så klart. Siktar på att ta med bompabasen dit till nästa lördag och jamma lite som en vanlig privat gäst, dvs jag är inte i husbandet, vill ta en öl och vara med på jammet på några låtar och få träffa nya duktiga musiker som är på jammet hos Göran. Ser jag fram emot, ska bli kul.

Men nu till denna veckans händelser på bluesfronten. Jag blev inbokad av chefen på S:ta Clara att ta alla kommande bluesjam på S:ta Clara som husbandets ordinarie basist fram till sommaren. De fredagar jag inte kan vara på Clara kommer naturligtvis att bemannas av någon annan duktig basist så bas kommer alltid att finnas på jammen framöver så "the show must go on" utan några avbrott. Vem som tar basrollen då jag är borta kommer att bokas snart framöver.

Den andra händelsen i mitt bluesliv denna vecka som är en stor nyhet är att denna helg är jag 100% LEDIG från musikens värld. Dvs jag spelar inte denna vecka. Kommer att fokusera mig på att vara hemma för att fira på lördag att man nu blir ett halvt sekel Galen. Otroligt men sant, dagen kom till slut. Nu ser jag fram emot att få fira ½ sekel för att nästa gång få fira ett helt sekel, för 100 ska man kanske bli, eller Ler stort.

Nu avsluats veckans blogg med att bompabasisten uppmanar er alla bluesdiggare där ute att glöm inte bort att fortsätta besöka alla bra ställen i stan som har blues, för utan er kära publik = ingen levande musik. Vi ses nästa vecka igen Gilla