21. mar, 2017

Bluesbloggen vecka 12

Då har man nu passerat 18264 levnadsdagar. I lördags den 18 mars "firade" man dessa förbrukade dagar så nu siktar man på nya friska och härliga nya 18264 dagar innan man kastar in handduken för gott Ler .

Förra veckan var det semester på bluesfronten då jag fokuserade på firandet av 50 år:s dagen på lördagen. Trevligt firande som fick bli ihop med närmsta sörjande familjemedlemmar. Stora hejdundrade partyn känns just nu lite för mycket att hantera. Jobbar till 100% måndag till fredag på kneget i Södertälje och 100% som musiker övrig tid (kvällar och helger) gör att man får tagga ner lite ibland för att återhämta kraften. Så nu är det avklarat, 50 år fyllda, eller kan man säga att man är 18 år med 32 års erfarenhet Ler stort.

Denna vecka rullar på med ordinarie kneg i veckan i Södertälje för att där efter ta bompabasen på S:ta Clara bluesjam på fredag med jamledare Thomas "Mr Blue" Hammarlund. Hoppas som vanligt på stor publik och många trevliga jammare.

Lördag är min plan att hinna med jammet på restaurang/pub Engelen och Louis. Jammet som leds på Engelen av Brian Kramer och på Louis av Göran Lindroth och som har många trevliga jammare och publik gör det x-tra kul att få gästa med bompabasen på scen. Tar som sagt med mig kontran är plan och jammar som gäst, dvs ingår inte i husbandet.

Söndag går jag in i studion med Thomas Prim, Gustav Almstedt och Thomas Lingman. Inspelning av gamla soul och bluesklassiker från -50/-60 talet får det bli. Här kommer elbasen fram, dvs bompabasen får vila på söndagen. Ska bli skoj med studiojobb.

Ser fram mot kommande helg då det blir en mix av blandat blues då både bompabasen som elbasen får jobba hårt på jam och studio. Hoppas vi ses på fredag och lördag alla bluesdiggare, Clara på fredag och eventuellt om jag hinner Engelen och Louis på lördag Cool..