10. apr, 2017

Bluesbloggen vecka 15

Denna vecka känns lite speciell med tanke på förra veckans terror i centrala Stockholm. Man har inte riktigt förstått det hemska som hände i våran vackra fina huvudstad. En lastbil körde över oskyldiga människor på gågatan Drottninggatan i centrala Stockholm. Fruktansvärt hemskt och jag lider med alla offren och deras nära och kära. Tack och lov klarade sig mina nära och kära från att bli träffade av lastbilen.

Fredagens terrorattack resulterade i att spelningen med "Tompas Bluesband" på Wirströms pub ställdes in. Att ställa in en spelning har jag aldrigt i mitt musikaliska liv tidigare gjort men just i fredags så kändes det till 100% helt rätt. Att stå på krogen med glädje hade känts helt fel. Det blev därför en kväll hemma i soffan framför TV där man följde utvecklingen på nyheterna. Lördagen fortsatte i samma anda, dvs ingen spelning utan ägnade lördagen åt att umgås med nära och kära.

Nu är det en ny vecka och sakta men säkert återgår man till vardagen. För att fortsätta leva måste vi, annars har terror segrat. Det som står på tur spelmässigt är nu på fredag på Wirströms pub i gamla stan Stockholm. Det blir en helkväll med "Blue & Groovy". Med Per Ängkvist på gitarr och sång och Björn Viitanen på trummor + undertecknad på bompabasen kommer bandet att bjuda på elektrifierad old school of blues.

Som vanligt på Wirströms så är det fri entré och baren är naturligtvis öppen. Hoppas vi ses alla musiclovers på Wirströms pub i vackra gamla stan Stockholm, klockan 21 till midnatt pågår showen. Varmt välkomna!