24. apr, 2017

Bluesbloggen vecka 17

Förra veckan blev en välbehövlig paus gällande det musikaliska. Veckan var fulltecknad med övriga snudd på livsvikta aktiviteter som ibland måste få komma före det musikaliska. Påskveckan är nu avklarad så nu tillbaka till ordningen, musik på agenden och som vanligt med fokus på "the blues" Ler.

Denna vecka blir det först en resa till södern fredag och lördag för att där efter avsluta helgen på söndagen i Rågsved.

I Göteborg huserarar jag med "Traveling bluesjam". Redig bluesjam i Göteborg med andra ord. Sättningen i husbandet blir: Jan Sjöberg gitarr/ sång och undertecknad på kontrabas. Janne och jag kör då ett samarbete med två av Göteborgs välrenommerade bluesprofiler, Bertil Löfdahl gitarr/ sång och Roger Mörck trummor. Utöver husbandet så kommer två goda bluesmusikanter att haka på från Stockholm för att ge husbandet en extra injektion. På munspel och sång Gustav Almsted och på gitarr Hannes Mellberg. Summan blir en mix av Bluesjam, Blues-AW och blueskonsert. Allt sker på båten S/S Marieholms som utöver musik bjuder på god mat och fantastiska lokaler! 

Söndag i Rågsved (valborg) blir att bompa ståbas med "Mercury Bluesband" som leds av Per Ängkvist och vi spelar på festplatsen "Perssons betong". Grymt gig på alla sätt och vis. Utomhus klockan 20:00 till 22:00 men klär man sig varmt så kommer det att fungera superbra.  

Hoppas vi ses till helgen alla musiclovers, fredag och lördag i Göteborg och söndag i Rågsved. Cool