3. maj, 2017

Bluesbloggen vecka 18

Äntligen är vårvärmen här på riktigt. Det tog sin stund men nu är vi inne i maj månad så april väder borde garanterat nu vara 100 % borta Cool. Veckorna rullar på och nu har vi redan vecka 18. Håll i hatten, snart är det jul igen, eller Galen...

Förra veckans bluesliv rullade på med full fart. En resa med tåg till Göteborg där bompabasen var packad på en liten släpkärra så det gick galant bra att åka tåg. Så skönt att slippa köra bil och slå ett slag för en klimatsmart turné. I Göteborg genomfördes bluesjam på båten S/S Marieholm. Det var Göteborgs bluesman Bertil Löfdahl som "anlitade" mig på kontrabas samt Janne Sjöberg på gitarr/sång för att leda bluesjammet på fredagen. Vi passade på att ta med oss två riktigt bra bluesmusiker från Stockholm till Göteborg som extra injektion till jammet, Gustav Almstedt sång/munspel/gitarr samt Hannes Mellberg gitarr. Gustav och Hannes är i särklass två av Stockholms skickligaste musiker man kan uppbringa idag. Att dom även är genuint genomtrevliga gjorde resan x-tra trevligt att genomföra. På lördagen deltog vi alla i det ordinarie jammet i Göteborg som anordnas av Göteborg bluesförening. Vi fick äran att spela med många duktiga musiker, Göteborg har bra bluesmusiker och vi fick hela båten att gunga skönt både fredag som lördag.

Söndag reste man hem med tåget för att lite snabbt byta skjorta, äta lite mat och ta en snabb dusch för att sadla om till nästa gig. Nu bar det iväg till Rågsved för att spela med "Mercury Bluesband" som leds av Per Ängkvist. Bandet har på piano Andrea Änkvist Resh, munspel och sång Thomas Grahn samt på trummor denna kväll Michael Johansson. Att få bompa ståbas med dessa grymma musiker är alltid lika roligt att få vara med och göra. Skickliga musiker så man kan lättsamt bara åka med så att säga, basisten tackar för det så klart Ler.

Denna vecka dvs vecka 18 kommer att ägnas åt att bompa ståbas på Wirströms pub i gamla stan Stockholm med bandet "Boogie Station". Bandet som har besättningen: Janne Sjöberg sång och gitarr, Roland Friberg munspel samt Michael Johansson trummor och undertecknad på bompabasen. Missa inte blues-tåget till 'Boogie Station', när vi ångar på med glödhet, elektrifierad boogie och blues! Cool.

Sen avslutas veckan med att på söndag ta en tur ner till Strängnäs för att träffa gamla bandet "Little Wolter & The Bluesmachine", med Mathias Andersén sång/munspel, Stefan Wolter trummor samt Anders Forslöf gitarr och undertecknad på bas. Vi ska ses och jamma lite och så blir det lite kaffe och kaka så klart hoppas jag på Galen   

Hoppas vi ses där ute i bluesvimlet alla musiclovers, Wirströms räknar jag med att du kommer då det som vanligt på Wirströms är fri entré och baren är öppen och på scen levereras det blues från "Boogie Station", välkommen !