9. maj, 2017

Bluesbloggen vecka 19

Vecka 19 och andra veckan i maj månad som normalt brukar vara vårmånad men faktum är att vi nu har vinter igen. Nyårsafton var det 10 + grader, nu i maj månad har vi enstaka 2 + grader och snö i luften. Burr så elendigt. Tur the blues oftast spelas inomhus Ler.

Förra veckan rullade på helt enligt plan. Fredag på Wirströms bompade ståbas med "Boogie Station". Full fart och bandet med Jan Sjöberg i fronten skötte sig exemplariskt bra. Extra roligt blev det när gästartist hoppade in. Håkan "Howlin Hawk" Johansson från Gotland trillade ner oplanerat i källarvalvet. Självklart fick Håkan hoppa in och gästa på ett par låtar. Dundersuccsé så klart. Alltid lika roligt när det oplanerat dyker upp grymma kompetenta musiker som gästar i bandet under en kväll. Tackar Håkan extra för det så klart.

Söndagen blev en tur till Strängnäs för att träffa gamla bandet "Little Wolter & The Bluesmachine". Vi har inte spelat ihop på över 10 år men det satt ihop precis som om vi hade spelat ihop igår. Det var kul att ses och spela dessa gamla låtar vi hade på låtlistan. Vi får se om vi kanske tar ett gig som band ihop senare i sommar som kommer. Eller så träffas vi bara som gamla polare och spelar ihop ibland i replokalen och dricker lite kaffe. Elektrisk syjunta Ler
 stort.

Denna vecka på giglistan står fredag Stampen i gamla stan Stockholm. Blir ett gig med "Blues4U". bandets lineup är: Mathias Andersén sång och munspel, Thomas "Mr Blue" Hammarlund sång och gitarr, Michael Johansson trummor, Fredrik von Werder piano och undertecknad på bompabasen. Då ska hela stället gunga hårt.

Lördag en tur till restaurang Norrport med bandet "Gus & Prim bluesband". Bandets lineup: Thomas Prim sång och gitarr, Gustav Almstedt sång och munspel, Thomas Lingman trummor och undertecknad på elbas. Extra kul att köra elbas på lördag då det ytterst sällan blir elbas för min del. Men detta band har låtval som passar bra med elbas samt lite smidigare att resa med elbas ibland än med kontran, man blir lite bekväm ibland Ler.

Så ser vecka 19 ut för bompabasiten. Hoppas vi ses där ute i vimlet alla musiclovers.