18. maj, 2017

Bluesbloggen vecka 20

Ny vecka nya möjligheter, sommaren står äntligen för dörren och det var på tiden. Nu ska vintern vara slut hoppas vi alla på. Full fart på blueslivet och förra veckan liksom denna vecka rullar på med en del trevliga spelningar. 

Förra veckans tillbakablick så ser jag att fredagen på Stampen gamla stan Stockholm i regi Stockholms bluesförening blev en succsé på alla sätt och vis. Bandet jag lirade med var anrika "Blues4U". Bandet lyckades dra in 180 betalande publikum. Fullsatt och hela huset gungade till max från start till the end. Tack bandet jag får äran att spela med och extra tack publik och Stockholms bluesförening, vad skulle bandet vara om inte ni finns Ler.

Lördagen fortsatte mitt bluesliv med att inta scen på restaurang/pub Norrport med det nybildade bandet "Gus & Prim bluesband". Bandet har fokus på en skön mix och blandning av blues samt rhythm & soul. En mix mellan Thomas Prim och Gustav Almstedt som frontar i bandet. På trummor har vi svängpaketet Thomas Lingman. Detta band satsar jag på att köra elbas så här får bompabasen vila. Funkar fint då bandet valt låtar med lite mer elbas stuk kan man säga. Bandet har spelat in en demo och i lördags var det första live framträdandet. Det kom en hel del publikum till giget som stannade kvällen ut och bandet hoppas så klart på att inom kort ha nytt gig inbokat på en scen kanske nära just dig, håll koll på min turné plan, där ser du vart det kan bli framöver Vinkar.

Denna vecka fokus på bluesjam S:ta Clara gamla stan Stockholm. Basar med jamledare Thomas Prim och på trummor Rolf Fredriksson. Husbandet utökas med en sidekick som är den grymma gitarristen Petter Bergman. Jag vet redan nu att det kommer att dyka upp många fina jammare så min rekomendation är att kom dit nu på fredag alla musiclovers, det kommer att bli en härlig mix av fina duktiga jammare kvällen lång. Vi ses hoppas jag Cool.