29. maj, 2017

Bluesbloggen vecka 22

Bluesbloggen vecka 21 utgick på grund av tidsbrist hos basisten att helt enkelt hinna med att blogga. Med en agenda fulltecknad just nu så som utöver att spela bas hinna med att fixa och trixa i hus och hem + ordinarie jobb som måste skötas fick mig att välja bort bloggandet för vecka 21. Men nu är man tillbaka för att notera ner lite historik samt framtida aktiviterer som står i inskrivet i kalendern framöver.  

En tillbakablick avslöjar att vecka 20 bompade jag bas på S:ta Clara ihop med jamledare Thomas Prim. Det svängde på som vanligt och alla skötte sig fint på stället, jammare som publik och personal, rena rama familjefesten Ler.

Vecka 21 tuffade på med en hel del trevliga gig. Fredag på S:ta Clara bluesjam med Thomas Hammarlund som jamledare. Svettigt och varmt och tacksamt många basister på plats så jag fick chans att mingla i baren med en läskande dryck (alkoholfritt så klart) i mitt glas. Lördagen gig på Gnarly Burger i centrala Stockholm (Kungsgatan) med Jan Sjöberg samt Michael Johansson i bandet "Blue Trio". Ett gig som fixades fint utan några konstigheter. Trevligt ställe att spela på och hoppas det kan bli återkommande nya gig framöver på detta ställe. Söndagen avslutades på Sjätte Tunnan i gamla stan. Bompade ståbas på bluesjammet och ingick i husbandet ihop med Jan Sjöberg samt Michael Johansson. Otroligt svettigt och varmt i källaren, fullsatt hus och det gungade på från klockan 20:00 fram till midnatt. Det var Stockholms bluesförening som arrangerade "Old Town Bluesday" för första gången och vi hoppas alla att detta kommer att bli en återkommande tradition.

Denna vecka 22 kommer att bli lugnt på gigfronten, dags att vila lite. Stundade aktivitet är att helgen som kommer så reser bompabasiten bort på en minisemester till hemlig ort. Det kan man vara värd ibland Ler.

Vi syns på bluesscenen igen till vecka 23. Då på Wirströms pub fredag samt lördag. Då bompas det ståbas igen som vanligt och jag backar upp bandet "Per Ängkvist & friends". Vi ses då hoppas jag alla musiclovers Cool.