27. jun, 2017

Bluesbloggen vecka 26

Sista veckan på denna sidan av halva året, dvs nu är det "mitt i sommaren" och denna vecka kommer att bli mitt sista blogginlägg på några veckor framöver. Tar nu semester är plan. Njuta av sommarens sol och lata dagar i hängmattan är plan Cool.

Men innan jag loggar ut från bloggen så tar vi som vanligt en tillbakablick hur det gick vecka 25 och en framtidsblick hur det kommer att se ut denna vecka 26 i bluesvärlden hos basisten från Munsö.

Förra veckan var mycket intensiv. Jobbar om dagarna i Södertälje och spelat på kvällarna i gamla stan Stockholm.

Onsdagen spelade jag på Wirströms pub med Thomas Prim på sång/gitarr samt Gustav Almstedt på munspel/sång. En trio som fick det att gunga på bra i källaren på Wirströms pub. Skapligt stor publik för att vara en vardagkväll som tjoade och stimmade och applåderade friskt, tack ärade publik för det Wow!

Torsdagen spelade jag på Stampen med bandet "Double Crossing Time" som består av utöver mig på bas John Sennett - sång/gitarr, Heikki Freisting - gitarr, Patrik Thelin - trummor samt Daniel Karlsson - piano. Det gick strålande bra. Fullsatt på Stampen med en grymt bra publik och bandet levererade till max. Det var första gången bandet körde ihop men garanterat inte den sista, håll koll gott folk framöver på detta band, vi kommer igen kan vi lova.

Fredag firade jag midsommar med att vara ledig Ler stort.

Och lördag åter i gamla stan på Wirströms pub med bandet "Gus & Prim bluesband" som består av utöver mig på bas Thomas Prim - gitarr/sång, Gustav Almstedt - munspel/sång och på trummor Thomas Lingman. Överraskande kväll med att det blev fullsatt med publik denna afton, trodde de flesta var ute och grillade korv men det stämde inte. Vi fick bra tryck i källaren fram mot småtimmarna.

Denna vecka blir det på fredag bluesjam på S:ta Clara, kvällens jamledare är Lennart Thorman. Och på lördag åker jag till Norrtälje jazzfestival till restaurang "På G" med "Tompas bluesband featuring Erika Baier". Kvällens line up i bandet är utöver mig på bas så hittar vi Thomas Hammarlund - sång/gitarr, Michael Johansson - trummor samt Erika Baier - sång. Bandet kommer leverera en mix av gammal blues, man kan säga att det blir som "BB King möter Koko Taylor".

Hoppas vi ses på fredag i gamla stan Stockholm och på lördag i Norrtälje. Om inte, glad sommar på er alla blueslovers så hörs och ses vi efter sommarsemestern igen. Cool