9. aug, 2017

Bluesbloggen vecka 32

Då är semestern slut och åter tillbaka till verkligheten. Den gångna sommaren har verkligen varit behövlig till att ägna sig åt att vila och åter vila. Lite nyttigt har man så klart hunnit med men annars har fokus varit att vila.

En tillbakablick på den musikaliska arenan så hittar vi att vecka 26 innan semestern började bompade jag på fredagen ståbas på bluesjam S:ta Clara med Lennart Thorman. Det var en bra kväll och Lennart är nog mästare på att kunna hålla nere ljudnivån på den lägsta man kan tänka sig utan att för den delen tappa tråden. Tack Lennart för din fina förmåga att hålla nere volymen. Så pass lågt så att antitinitusföreningen skulle kunna ha hållit sitt årsmöte på S:ta Clara denna kväll utan några problem.

Lördagen blev en sväng till Norrtälje jazzfestival. Bompade ståbas med ”Tompas bluesband featuring Erica Baier”. Det var en grym afton gällande energi och sväng. Hela huset gungade kan man konstatera. Så pass bra sväng så bandet är redan idag redan preliminärt bokade till nästa års festival i Norrtälje, hoppas så klart det blir definitivt bokat för att lira i Norrtälje är verkligen en höjdare.

Som sagt, sommaren har ägnats åt att vila. Första gig efter sommaren blev V30 fredag och lördag bluesjam på S:ta Clara. Fredag ledes jammet av Thomas Hammarlund och lördagen av Jan Sjöberg. Som vanligt på Clara svängde det på och alla skötte sig bra.

V31 på lördag blev dubbelpass. Först bluesjam på Engelen med jamledare Mats Qwarfordt mellan klockan 14 till 18 och där efter på S:ta Clara med jamledare Thomas Prim mellan klockan 20 till 00:15. Full fart hela dagen med andra ord.  

Denna vecka siktar jag på bluesjam på S:ta Clara. Fredag där jamledare Big Walker ska leda oss och på lördag blir det jamledare Jan Sjöberg som ledare oss. Det kommer gå bra är jag övertygad om och som vanligt hoppas jag på många jammare och stor publik. Blir så mycket roligare då huset fylls till bristningsgränsen.

Vi ses där ute i vimlet alla musiclovers