24. aug, 2017

Bluesbloggen vecka 34

Nu rusar tiden fram igen som värsta expresståget så man håller knappt på att hinna blinka innan veckan är över. Det är redan torsdag och helgen knackar på dörren. Ruggigt fort det går ibland. Tycker att man nyss skrev bloggen vecka 33.

Hur som, tillbakablick vecka 33 så ser jag att det var bluesjam på S:ta Clara med Thomas Hammarlund på fredagen. Det svängde på bra. Många duktiga musiker som kom för att jamma. Varmt och svettigt men det är ju så det ska vara på ett bluesjam.

Lördag var jag i Sparreholm på privatfest. Spelade på bompabasen ihop med min respektive Lena Berlin som höll i gitarr och sång. Det var kul att köra duo på festen. Det gav mersmak så vem vet, vi kanske kommer igen inom kort på en scen nära dig.

Denna vecka kör jag på Wirströms pub på fredag kväll med Per Ängkvist som leder bandet för kvällen. Blev inkallad med kort varsel men ringer bossen så är det bara att kamma luggen och packa in basen i bilen och ge sig iväg. Det kommer bli superskoj så klart är jag övertygad om.

Lördag kommer ägnas åt "löst" basspel i goda vänners lag, dvs privat fest. Mat och dryck och jam så klart. Ska bli trevligt då det är på tok för sällan man släpper loss privat med musik och en öl eller två under kvällens lopp.

Så ser det ut i basistens liv just nu denna vecka 34. Nu siktar vi på att snart hålla helg så ses vi snart igen. Hoppas så klart på Wirströms pub fredag kväll. Då blir det elektrifierad genuin old school blues kan jag lova. Vi ses!